STUDIEKEUZE

Home/STUDIEKEUZE
  • studiekeuze Walk Your Way Coaching

STUDIEKEUZE

Veel jongeren worstelen met het kiezen van de juiste studierichting.

Want wat past het beste bij jou? Vind je er een baan mee? Kun je je talenten benutten en er later iets mee gaan doen wat je écht leuk vindt? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen.

De arbeidsmarkt verandert continu. Vandaag de dag is er bijvoorbeeld veel vraag naar technisch personeel, verzorgenden, verplegers en leerkrachten. Maar hoe is de vraag over enkele jaren? Met een snel veranderende wereld kan de arbeidsmarkt in de toekomst om andere specialisten vragen.

Ook je persoonlijkheid speelt een rol. Ben je introvert of extravert, werk je liever op jezelf of heb je graag veel mensen om je heen? Wil je liever uitvoerende taken of ben je meer een ondernemend en creatief type?

En wat vind je zó leuk dat het vanzelf gaat? Bijvoorbeeld mensen helpen, spelen met kinderen, iets ontwerpen op de computer, toneel spelen, dieren verzorgen, taarten bakken?

Wie weet vind je hier al een studierichting in en kan je hobby zomaar je beroep worden.

Wie al op jonge leeftijd een goede studiekeuze maakt kan zichzelf veel ellende in het werkzame leven besparen.

Veel mensen die bij mij loopbaanbegeleiding volgen, scholen zich om naar een beroep dat ze vroeger eigenlijk al wilden doen. Bijvoorbeeld een leerkracht van 35 jaar die zich omschoolt naar interieurontwerper, een medisch secretaresse van 30 jaar wordt voedingsdeskundige, een vrouw van 48 jaar startte haar eigen zaak in bedrijfsadvies op, een verkoopster van 40 jaar werd grafisch designer in bijberoep en zo zijn er nog tal van voorbeelden.

Dit overkwam mijzelf ook. Vroeger koos ik maar voor een administratieve richting omdat er geen begeleiding bestond. Ik nam maar aan dat mijn leerkrachten en ouders mij de goede kant op stuurden en dat bleek niet het geval. Met mijn interesses, persoonlijkheid en natuurlijke aanleg werd geen rekening gehouden en zelf had ik geen benul wat ik op 17-jarige leeftijd wilde. Jammer genoeg bestond er in die tijd geen studiekeuze advies want anders had ik al veel eerder op de goede weg gezeten. Vaak heb ik het gevoel gehad veel tijd verknoeid te hebben in jobs en omgevingen die niet bij mij pasten. Gelukkig heb ik tijdig het roer omgegooid en ben 10 jaar geleden zelf loopbaancoach geworden zodat ik anderen kan ondersteunen in het vinden van een passende studie- en jobkeuze.

Worstel jij ook met het kiezen van een studierichting die bij je past? Of heb je al gekozen maar is de keuze toch niet de juiste geweest?

In een aantal gesprekken maak je kennis met wat belangrijk is om je keuze op te baseren. Welke talenten heb je? Welke competenties wil je verder ontwikkelen? We gaan op zoek naar jouw talenten en wensen en hoe je die kunt inzetten tijdens je studie en in je toekomstige job.

Walk Your Way

PERSONAL COACHING

Wil je meer informatie bel naar + 32 470 410 956 of meld je gelijk aan via onderstaand aanmeldingsformulier.

AANMELDEN

Laat een reactie achter