Bore-out

Home/Bore-out
  • bore-out

Bore-out

Mis je zingeving in je job? Werk je op de automatische piloot en heb je te weinig uitdagend werk? Ben je doodop en ben je je interesse in je job verloren? En voel je je hierdoor depressief, lusteloos en gestrest? Mogelijk heb je dan een bore-out.

Een bore-out wordt veroorzaakt door te weinig werk of te weinig uitdagende werkzaamheden en kan ontstaan doordat een werknemer door met de jaren toegenomen ervaring en kennis “uit zijn baan groeit”. De beste oplossing is het huidige werk interessanter te maken, of een andere, meer uitdagende baan te zoeken.

Uitbreiding van je takenpakket of gaan werken op een andere afdeling binnen je huidige organisatie zou al kunnen helpen maar die oplossingen zijn niet altijd bij de hand.

Ben je op een bepaald moment de hoop op verandering verloren kan dit ertoe leiden dat je ziek, oververmoeid en depressief thuis komt te zitten omdat je vrijwel niets meer op kunt brengen. Als je pech hebt stelt je huisarts een verkeerde diagnose en krijg je anti-depressiva mee om van je sombere gevoelens af te komen. En dan ben je nog verder van huis.

Een andere baan zoeken, minder gaan werken, opnieuw gaan studeren of een eigen onderneming starten kan zeker een oplossing zijn om je weer beter in je vel te voelen. Het is dan wel belangrijk om te weten wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

Het volgen van een loopbaanonderzoek helpt je bij het in kaart brengen van je sterktes, interesses, wensen en talenten zodat je je toekomst weer in eigen hand kunt nemen.

Wil je je weer goed in je vel voelen? Stop met piekeren, hak een knoop door en kom in actie.

Voor meer info: info@walkyourwaycoaching.be of 0470 410 956

Laat een reactie achter